Tuoteryhmät

Maksutavat

Aktia Ålandsbanken Handelsbanken Mastercard Nordea Osuuspankki Paikallisosuuspankki Danske Bank Säästöpankki S-Pankki Tapiola Visa

Yritykselle halutessa laskulla!

Kennotus / hinnasto

 

Akkujen kennotus eli uusien kennojen vaihtaminen käytettyyn akkuun

Yleisesti voidaan todeta että kennottaminen on useimmiten taloudellisesti kannattavaa. Uuden akun hinta kennotukseen verrattuna saattaa olla jopa kaksinkertainen. Kannattavuuden toteaminen on toisaalta vaikeaa koska omistajan halu käyttää laitettaan ratkaisee. Joskus kennottaminen on ainoa vaihtoehto koska alkuperäisiä akkuja ei ole saatavilla.
Yleisimpiin "merkkituotteisiin" on saatavilla myös tarvikeakkuja. Tarvikeakulla tarkoitetaan jonkun muun kuin alkuperäisen valmistajan tekemiä akkuja. Nämä ovat yleensä hinnaltaan edullisempia alkuperäiseen verrattuna, laadun ja kapasiteetin ollessa yleensä alkuperäistä vastaava tai jopa sitä parempi.

Kennotettaessa akkukennot tulee liittää yhteen käyttötarkoitukseensa riittävän kestävällä ja hyvin johtavalla kytkennällä. Tarkoituksenmukaisin tapa on hitsata johdinliuskat akun napoihin. Me käytämme hyvin hitsautuvaa riittävällä poikkipinta-alalla olevaa nikkelipeltiliuskaa. Juottamista suoraan akun napaan ei suositella, liiallisesta lämmöstä syntyvien vaurioiden vuoksi. Kennotustyötä suorittavissa liikkeissä on yleensä mikrohitsauskone käytössään.

 

Minkälaisiin laitteisiin voidaan vaihtaa akkukennot?

Akkukennot voidaan vaihtaa lähes kaikkien akkukäyttöisten laitteiden akkuihin, tyypiltään NiCd tai NiMH. Myös Li-Ion akkuja voidaan kennottaa, siinä on kuitenkin enemmän rajoituksia kuin NiCd tai NiMH akuissa. NiCd akuista ollaan luopumassa, ympäristösyistä, niiden sisältämän myrkyllisen kadmiumin takia. Uusissa kuluttajatuotteissa niitä ei saa enää käyttää, olemassa olevia voidaan toistaiseksi kuitenkin korjata - siis kennottaa.

Kokemuksemme mukaan sekä ammattimaiseen-, että harrastuskäyttöön tarkoitetut hyvälaatuiset akkukäyttöiset laitteet ovat laitteita joiden akkujen uusiminen kannattaa. Tällaisten laitteiden muu tekniikka on yleensä vielä kunnossa alkuperäisen akun saavuttaessa käyttöikänsä.
Esimerkiksi akkuporakoneet ja muut käsityökalut, mittalaitteet, lyhyen kantaman puhelimet, rahastuslaitteet, erikoistyökalut sekä sairaanhoidon välineet ovat tällaisia.

Voit lähettää meille työkaluakkusi kennotettavaksi, palautamme sen noin viikon kuluessa. Hinnasto ladattavissa tämän sivun alalaidassa olevasta linkistä. Voit myös tilata meiltä työkaluakkuusi sopivan valmiin kennoston jos haluat tehdä vaihtotyön itse. Katso tarkemmin täältä.
HUOM! Asiakkaan on maksettava itse akkunsa toimitus etukäteen lähettäessään sen meille, postin / Matkahuollon toimipisteestä tai Smartpost-automaatista. Mikäli asiakas toimittaa kennotettavan akun meille asiakaspalautuksena, se toimitetaan ovelle ja tästä joudumme veloittamaan laskussa postin hinnaston mukaisen summan 19,90€, palautustoimituskulun 7€ lisäksi. Edullisin vaihtoehto on siis aina maksaa toimitus heti lähetettäessä. Postin eri lähetysvaihtoehtoihin ja niiden hintoihin voitte tutustua etukäteen täällä.

Kannettavan tietokoneen, "läppärin", akkua ei juurikaan nykyisin kannata kennottaa. Kohtuullista laatua olevia tarvikeakkuja on saatavilla lähes kaikkiin malleihin jokseenkin ymmärrettävään hintaan. Mikäli tarvikeakkua ei löydy, on kennottaminen mahdollista jos seuraavat ehdot täyttyvät:

  • Akku on vielä toimiva, eli läppäriä voi käyttää pelkällä akulla vaikkapa muutaman minuutin.
  • Ko. akkuun soveltuvia kennoja on saatavilla, useimmat läppäriakut sisältävät 3-9 kennoa joiden koko on 18 * 67mm ja tyyppimerkintä on 18650. Tästä poikkeavien akkujen kennottaminen on hankalampaa kennojen huonon saatavuuden vuoksi.

Läppäriakun kennottamisesta tekee työlästä se että akun sisältämä elektroniikka on pystyttävä pitämään jännitteisenä koko kennotustyön ajan. Elektroniikka valvoo kaikkien kennojen (tai kennoparien) jännitteitä erikseen. Tarvitaan yleensä 3 tai 4 eri vakiojännitettä elektroniikalle kennotuksen aikana, silloin kun vanhat kennot irrotetaan eikä uusia ole vielä liitetty.

TOIMITAMME LÄPPÄRIAKKUJA TILAUKSESTA, TOIMITUSAIKA n. VIIKKO.

Halutessasi voit lähettää kyselyn akkusi kennottamisesta tai läppäriakkusi saatavuudesta ja hinnasta.

Lataa TÄSTÄ kennotushinnasto PDF-muodossa!!

Lataa TÄSTÄ kennotushinnasto WORD-muodossa!!